Workshop WordPress

Deze 1 op 1 Workshop WordPress is uitermate geschikt voor iedereen die zelf snel en eenvoudig, maar toch een professionele website of webwinkel met WordPress wil gaan bouwen, je website onderhouden en aanpassen zonder koudwatervrees of dat je terug moet vallen op een websitebouwer.

WordPress is niet voor niets wereldwijd het meest gebruikte programma om websites, webwinkels en blogs te bouwen. Bijna elke soort website is met behulp van WordPress te maken. Het is makkelijk in gebruik, flexibel in te richten en te onderhouden.

Voor wie is deze workshop bedoeld?

De Workshop WordPress is voor iedereen die een website of webwinkel of Blog wil gaan opzetten, aanpassen en onderhouden. Ook voor diegene die al een bestaande website of webwinkel of een blog hebben en deze zelf verder wil gaan uitbouwen en aanpassen.

Voor diegene die al een WordPress website of webshop hebben zal wel hebben ondervonden dat in sommige gevallen juist wat meer kennis van zaken wenselijk is zodat je niet met zweet op je voorhoofd, niet precies weet wat je aan het doen bent en wat de gevolgen zullen zijn voor je website en de werking ervan.

Hoe ziet de 1 op 1 workshop eruit?

 • Opening / introductie WordPress,
 • Hosting / installatie WordPress,
 • WordPress verkennen,
 • Een artikel maken & publiceren,
 • Andere content: links & pagina’s gebruiken en toevoegen,
 • Gebruikers & instellingen,

En verder

 • Wat is een WordPress thema?
 • Aanpassen van uiterlijk van je thema,
 • Nut van plugins en hoe installeer ik deze,
 • Kies ik voor de gratis of toch liever de betaalversie,
 • Updaten / beveiliging.

Wat leren wij je in deze workshop?

Tijdens deze WordPress Workshop leren we je om zelf een website te bouwen, onderhouden, en verder naar inzicht en wensen vorm te geven. Wij leren je hoe je een wordpress website site overzichtelijk kunt indelen, welke structuur er nodig is en hoe je hier binnen WordPress mee omgaat.

Je weet straks welke templates bij jouw website passen en hoe je die verder kunt stylen. Maar ook welke plug-ins van toegevoegde waarde zijn voor de website zoals de jouwe om tot een optimale website te komen.

Welke voorkennis heb je nodig?

Je hebt geen specifieke voorkennis nodig van bijvoorbeeld HTML of CSS. Je kunt met WordPress namelijk al heel snel zonder enige kennis van de code een mooie, gestructureerde en professionele website opzetten.

De Workshop Website kan in 1 dagdeel of in 1 volledige dag. De kosten voor een dagdeel is 295,00 euro, een volledig dag kost 495,00 euro.

De prijzen zijn exclusief btw en inclusief nazorg. Ervaring leert nadat de cursist thuis verder aan de slag gaat er toch wat zaken aangepast moeten worden, of niet meer helemaal duidelijk zijn en wat hulp van een professioneel nodig kan zijn om dit aan te passen of te verbeteren.

Wat heb je nodig:

Om een website te bouwen heb je minimaal een domeinnaam en hostingpakket nodig die minimaal PHP 5.6 ondersteunt en beschikt over een MySQL5 database. Heb je nog geen webhosting geregeld dan is ons hosting pakket wellicht iets voor je, het is betaalbaar en super stabiel en betrouwbaar.

 • Laptop

Locatie:

Wij hebben een kantoorlocatie in Alkmaar aan de Koraalstraat. Hier hebben wij meerdere ruimtes tot onze beschikking om in alle rust kandidaten instructie te geven. Dit doen wij brijvoorkeur 1 op 1. In overleg is het mogelijk om de workshop aan maximaal 3 kandidaten te geven.

Meld je nu aaan