Je Joomla website omzetten naar WordPress?

Je hebt al jaren een Joomla website, maar je vindt dat het beheer eigenlijk te complex voor je is.
Je speelt met de gedachten om toch een nieuwe website te laten bouwen, maar je zou graag willen dat het wat eenvoudiger in het beheer is. Van je relaties en kennissen hoor je vaak dat zij een WordPress website hebben en zijn daar razend positief over, snel wat aanpassingen doen ze, zo hoor je het is allemaal kinderlijk eenvoudig, terwijl jij iedere keer als je iets gaat aanpassen weer aan het worstelen bent. De vraag die bij je opkomt, kan ik eigenlijk wel zomaar overstappen van een Joomla website naar een WordPress website? en wat gebeurt er met de huidige content gaat die dan verloren?  Ja dat kan,  en Nee die gaat niet verloren!

Joomla of WordPress website?

Wij werken al jaren met beide systemen en kennen ze van binnen en buiten. Wij adviseren in veel gevallen een WordPress website. Waarom? omdat dit beter aansluit op de wensen en technische kennis van de gemiddelde klant en gebruiker. Het werken met WordPress is zéér gebruiksvriendelijk en als beheerder beschikt je hiermee zelfs over net wat meer handige plug-ins en modules dan in Joomla.

Joomla heeft echter ook hele goede specifieke eigenschappen, en wie er al prettig mee werkt, moet dat natuurlijk ook gewoon blijven doen. Twijfel je? wij helpen je graag bij het maken van een juiste afweging.

Van Joomla naar WordPress omzetten

Een regelmatige opfrisbeurt is een goed idee voor iedere website. Het is meteen ook een uitstekend gelegenheid om de nieuwste technieken ( te laten) binnenhalen, zeker als de huidige website al wat ouder is en nog niet volledig responsive is! Het omzetten van Joomla naar WordPress kan in dit proces probleemloos worden meegenomen. Bel ons gerust als je hierover vragen of twijfels hebt.

animation_direction=”left” animation_speed=”0.3″ animation_offset=””]Bekijk de plugin pagina[/fusion_button]

Wat gebeurt er met mijn positie in Google?

WordPress en Google zijn hele dikke maatjes. De ranking van je huidige gaat er na het omzetten bijna altijd op vooruit. Wij brengen je oude Joomla website vooraf altijd grondig in kaart om ervoor te zorgen dat je kunt blijven profiteren van de opgebouwde link- historie en websiteautoriteit.

Belangrijk om te weten is dat de opbouw van Joomla URL’s vaak toch wat anders is dan de URL’s van WordPress website. Is je website overgegaan naar WordPress dan zal Google veel pagina’s niet meer kunnen vinden. 404 foutmeldingen zijn dan het gevolg. Dat wil je natuurlijk voor zijn! Ook dat regelen wij natuurlijk voor je.

Stap vandaag nog over naar WordPress website of webwinkel

En geniet morgen van de vele voordelen die WordPress je beidt! Een flitsend ontwerp maken kan iedereen wel maken. Wij zorgen ook voor de goede techniek en het inrichten van je website zodat bezoekers ook klant willen worden. Uiteraard wordt aan het design ook de nodige aandacht gegeven en in overleg met de opdrachtgever ontworpen en vormgegeven.

  • Wij bouwen voor jouw een website die volledig aansluit op je huisstijl
  • Een website die goed vindbaar is en een juiste navigatie in zich heeft
  • Een website die snel laadt

Wat zijn de voordelen van een WordPress website of webshop

  • Eenvoudig zelf je website beheren
  • Altijd up-to-date met de laatste technieken
  • Uitstekend te optimaliseren = goed vindbaar zijn
  • Vele goed doordachte plugins beschikbaar “overwegend” gratis te downloaden en te installeren.
Bekijk de plugin pagina

Wat zijn de kosten?

In de meeste gevallen is een Joomla website omzetten naar WordPress of webwinkel voor ons geen ingewikkeld traject. Dit houdt de kosten dan ook laag. Natuurlijk wil je vooraf weten waar je aan toe bent dat kan! Vul dan het onderstaande contactformulier in, en je krijgt van ons een scherpe prijsopgave zonder onaangename financiële verrassingen achteraf.

  • Dit veld is bedoeld voor validatiedoeleinden en moet niet worden gewijzigd.

Hier zie je 2 voorbeelden die eerder door ons van Joomla naar WordPress zijn omgezet

Werk Webdesign Krommenie Q-Sail

Bekijk de webshop

Werk Webdesign Krommenie Handgraaf Bouwadvies

Bekijk deze website

Enkele reactie die wij van klanten regelmatig horen.

Ik heb geen zin om voor elke wijziging, anders dan simpelweg het veranderen van wat tekst of een foto op een pagina, mijn website bouwer in te huren.
Ik wil meer bezoekers op mijn webshop genereren en meer verzoeken behalen, inschrijfformulieren maken, informatie delen, blogs posten, linken met facebook enz. Dat wil ik eigenlijk allemaal zelf kunnen doen. Als typische eindgebruiker, dus zonder heel veel programmeerkennis.

Migreren naar een ander content management systeem heeft gevolgen voor de structuur en dan met name voor het uiterlijk van je website.
Dat kun je dus beter aan een ander overlaten.

Sterker nog: dat kun je niet zelf. Ik vind Joomla! behoorlijk ingewikkeld, WordPress is veel toegankelijker, en heel prettig om mee te werken.

Ik heb inmiddels een WP thema aangeschaft, en ben me al dagen aan het verdiepen in dit hele verhaal. Qua uren die ik er al ingestoken heb kan ik het veel beter uitbesteden.

Ik wilde de nieuwe website snel online hebben, in mijn eigen tempo ging dit naar mijn zin veel te lang duren.

Onze Webwinkel is inmiddels omgezet van Joomla naar WordPress. Wij hebben geen moment getwijfeld om dit profesioneel te laten verzorgen, voor was het gewoon te complex en te veel producten, die moest natuurlijk wel allemaal goed overgenomen worden. Met blijdschap stellen wij van dat de verkopen progressief zijn gestegen en is het stukken eenvoudiger om nu zelf producten en uitbreidingen door te voeren. Wat een verademing dit hadden natuurlijk al veel eerder moet doen..