Joomla website omzetten naar WordPress

Je hebt al jaren een Joomla website, maar je vindt dat het beheer eigenlijk te complex voor je is.
Je speelt met de gedachten om toch een nieuwe website te laten bouwen, maar je zou graag willen dat het wat eenvoudiger in het beheer is. Van je relaties hoor je vaak dat zij een WordPress website hebben en zijn daar razend positief over, aanpassingen doen ze,  zo hoor je is kinderlijk eenvoudig. Maar de vraag die direct bij je opkomt, kan ik eigenlijk wel zomaar overstappen van een Joomla website naar een WordPress website? Ja dat kan!

Joomla of WordPress?

Wij werken al jaren met beide systemen en kennen ze van binnen en buiten. Wij adviseren in veel gevallen een WordPress website, omdat dit beter aansluit op de wensen en technische kennis van de gemiddelde klant. Het werken met WordPress is zeer gebruiksvriendelijk en als beheerder beschikt je hiermee zelfs over net wat meer handige plug-ins en modules dan in Joomla.

Joomla heeft echter ook hele goede specifieke eigenschappen, en wie er al prettig mee werkt, moet dat natuurlijk ook gewoon blijven doen. Twijfel je? wij helpen je graag bij het maken van een juiste afweging.

Van Joomla naar WordPress

Een regelmatige opfrisbeurt is een goed idee voor iedere website. Het is meteen ook een uitstekend gelegenheid om de nieuwste technieken  ( te laten) binnenhalen, zeker als de huidige website al wat ouder  is en nog niet volledig responsive is! Het omzetten van Joomla naar WordPress kan in dit proces probleemloos worden meegenomen. Bel ons gerust als je hierover vragen of twijfels hebt.

Wat gebeurt er met mijn positie in Google?

WordPress en Google zijn hele dikke maatjes. De ranking van je huidige gaat er na het omzetten bijna altijd op vooruit. Wij brengen je oude Joomla website vooraf altijd grondig in kaart om ervoor te zorgen dat je kunt blijven profiteren van de opgebouwde link- historie en websiteautoriteit.

Belangrijk om te weten is dat de opbouw van Joomla URL’s vaak toch wat anders is dan de URL’s van WordPress website. Is je website overgegaan naar WordPress dan zal Google veel pagina’s niet meer kunnen vinden. 404 foutmeldingen zijn dan het gevolg. Dat wil je natuurlijk voor zijn! Ook dat regelen wij natuurlijk voor je.

Stap vandaag nog over naar WordPress

en geniet morgen van de vele voordelen die WordPress je beidt!

Wat zijn de kosten?

In de meeste gevallen is het omzetten van Joomla naar WordPress website of webwinkel voor ons geen ingewikkeld traject. Dit houdt de kosten dan ook laag. Natuurlijk wil je vooraf weten waar je aan toe bent dat kan!  Vul dan het onderstaande contactformulier in, en je krijgt van ons een scherpe prijsopgave zonder onaangename financiële verrassingen achteraf.

Hier zie je 2 voorbeelden die eerder door ons van Joomla naar WordPress zijn omgezet

Joomla website omzetten naar WordPress

Bekijk de webshop

Joomla website omzetten naar WordPress

Bekijk deze website

Enkele reactie die wij van klanten regelmatig horen.

Ik heb geen zin om voor elke wijziging, anders dan simpelweg het veranderen van tekst of een foto op een pagina, mijn website bouwer in te huren.
Ik wil meer traffic genereren, inschrijfformulieren maken, informatie delen, blogs posten, linken met facebook enz. Dat wil ik eigenlijk allemaal zelf kunnen doen. Als typische eindgebruiker, dus zonder heel veel programmeerkennis.

Migreren naar een ander content management systeem heeft gevolgen voor de structuur en dan met name voor het uiterlijk van je website.
Dat kun je dus beter aan een ander overlaten.

Sterker nog: dat kun je niet zelf. Ik vind Joomla! behoorlijk ingewikkeld, WordPress is veel toegankelijker, en heel prettig om mee te werken.

Ik heb inmiddels een WP thema aangeschaft, en ben me al dagen aan het verdiepen in dit hele verhaal. Qua uren die ik er al ingestoken heb kan ik veel beter uitbesteden. Ik heb toch maar aan jullie uit te besteden.

Ik wilde de nieuwe website snel online hebben, in mijn eigen tempo ging dit naar mijn zin veel te lang duren.

Onze  Webwinkel is inmiddels omgezet van Joomla naar WordPress. Wij hebben geen moment getwijfeld om dit profesioneel te laten verzorgen, voor was het gewoon te complex en te veel producten, die moest natuurlijk wel allemaal goed overgenomen worden. Met blijdschap stellen wij van dat de verkopen progressief zijn gestegen en is het stukken eenvoudiger om nu zelf producten en uitbreidingen door te voeren. Wat een verademing dit hadden natuurlijk al veel eerder moet doen..