Spora ransomware vermomt als nep Chrome Font Pakket update

Spora ransomware vermomt als nep Chrome Font Pakket update

Het komt niet als een verrassing dat cyber vrijbuiters hun creativiteit tonen door het uitbuiten van allerelei Windows en Mac eigenschappen, services, netwerken en browsers voor hun misdaden. Nu is het Chrome zijn tijd. IT expert, Brad Duncan, heeft de Spora ransomware gedetcteerd, welke enorm aan naam wint op cyber gebied en probeert om je apparaat binnen te dringen via een nep Chrome Font Pakket update.

De ganse techniek is zo geavanceerd als de echte Spora dreiging. De Chrome browser is één van de meest populaire browsers die werelwijd gebruikt worden, wat laat veronderstellen dat de ontwerpers van deze uitgebreide crypto-malware de lat hoog leggen. Vanwege het bereik van de cybercampagne, lijkt de dreiging op het Locky virus. Dus rijst het dilemma: kan je aan dit cyber ongeluk ontsnappen?

Exploit kits winnen aan populariteit onder ransomware ontwerpers. In contrast tot spam e-mails, die nog steeds minder kansen op succes bieden, is deze methode minder detecteerbaar maar voorziet ze meer flexibiliteit. Gelukkig heeft een oplettende virus onderzoeker het virus in zijn vermomming opgmerkt. De Spora ransomware gebruikt EITattack om het infiltratie proces te starten. De cybercriminelen kiezen slecht beschermde domeinen uit om een gecorrumpeerde javascript code te plaatsen. Bijgevolg, worden deze sites onleesbaar omdat er een string van broncode getoond wordt. Om dit ongemak te verhelpen, stellen de hackers voor om het “Chrome Font Pack” te installeren. Gebruikers worden omgeleid naar een ander domain, dat stelt dat HoeflerText font niet werd gevonden. Van zodra het pop-up venster opduikt, wordt het slachtoffer verondersteld de installatie van update.exe bestand te activeren. Onnodig te vermelden da alle getoonde berichten lijken op Chrome zijn pop-up meldingen.

bron:  Zondervirus.nl

Lees het volledige artikel