News keywords worden genegeerd

Google negeert de metatag news_keyword

De metatag news_keyword, waarmee je opgeeft welke keywords het meest relevant zijn voor je nieuwsbericht, wordt niet meer ondersteund door Google.

Onlangs bemerkte Joost de Valk van SEO Yoast de populaire SEO plugin die veel in WordPress websites wordt gebruikt, dat de eerder opgeslagen news_keywords niet meer zichtbaar waren in de zoek resultaten. Nader onderzoek was noodzakelijk waarom ze niet meer werden getoond en wat er aan de hand was?

Uit onderzoek door Yoast bleek dat de tags al langere tijd niet meer worden ondersteund door Google. “De News keywords worden genegeerd zo was de gedachten”. Uit gestelde vragen aan Google kwam niet een duidelijk antwoord waarom de ondersteuning is gestopt.
Het kan echter geen kwaad om de gebuikte metatag in reeds gepubliceerde pagina’s gewoon te handhaven, maar toevoegen aan nieuwe pagina’s heeft geen enkele toegevoegde waarde meer zo is uit nader onderzoek naar voren gekomen.

Ontvang snel een vrijblijvende offerte

Binnen 24 uur een helder offertevoorstel in jouw e-mailbox over onze diensten.  Bel dan met 075-7200810 of 06-50651720 mailen kan natuurlijk ook contact@webdesignkrommenie.nl